Zeg het met beeld.... en verscherp je visie

Probeer eens om bij de start van een project, ontwikkelvisie of verkoopstrategie een moodboard te maken. Je speelt 1) in op de maatschappelijke trend/behoefte & 2) beeldgebruik verscherpt en versterkt je visie omdat het beklijft.
 
In mijn werk bij diverse ontwikkelaars heb ik altijd al beelden gebruikt om de kern van de visie/strategie over te brengen op allerlei partijen (architecten, gemeenten, collega's en samenwerkingspartners), voor mij is dat een way of doing. Tegenwoordig heeft het denken in beeld ook een boost gekregen door alle social media.
 
Bij diverse projecten vanuit HUIS-Consultancy heb ik natuurlijk ook weer beelden ingezet.  Zoals bij het bepalen van het PvE (design en built traject) voor een school samen met de leraren en het visualiseren van de wensen van de denktank bij de ontwikkellocatie in Nieuweroord Leiden.
 
Hier de voordelen op en rij:
 
-beelden werken creatief en inspirerend
-beelden roepen een gevoel op en vertellen een verhaal
-beelden verbinden en betrekken
-beelden verduidelijken (een beeld zegt meer dan 1000 woorden ;-))
-beeldgebruik werkt efficiënt
 
Ben al weer druk bezig met het zoeken naar beelden voor de volgende opdracht... to be continued. Geïnspireerd en meer weten? Check http://www.huis-consultancy.nl/wat-doe-ik