Blogs

Work in progress!!!

to be continued

Vroondaal dag

Op zaterdag 6 oktober 2018 wordt er een Vroondaal dag georganiseerd. Er zijn weer 2 mooie projecten in de verkoop De Heeren van Vroondaal en Sandt. Van 10.00-12.00 uur bent u van harte welkom om in het informatiecentrum ‘de Vroonhof’ 

 

Van inspiratiebeeld tot eindproduct

Dit beeld is onder andere een inspiratiebron geweest voor het Beeldkwaliteitsplan van de volgende buurt die we zullen gaan maken in Vroondaal. Vroondaal Westmadepark. Omdat de resolutie van het beeld wat we tijdens de excursie (tijden geleden) hebben gemaakt niet voldoende was, heb ik afgelopen zondag opnieuw een foto gemaakt. Te grappig want de eigenaren zaten heerlijk in de zon op het balkon toen ik aan kwam lopen. Natuurlijk uitgelegd en toestemming gevraagd. Maar hoe mooi is het dat het "echte home is where the heart is" gevoel hier weer terugkomt.

Brandtool Scheldekwartier afgerond, fijn om aan te werken.

Als afronding van de strategie gebiedspromotie voor het Scheldekwartier is het laaste "kader" de Brandtool Scheldekwartier afgerond. Het ontwerp van alle uitingen is ook nagenoeg gereed. Nog een aantal belangrijke basismiddelen en dan kan er worden gestart met de promotie. Renate Zegelink en Saskia Tromp van de gemeente Vlissingen dank voor de fijne samenwerking, lekker direct en snel schakelen ;-)

En ook dit beeld is thuis ;-)

Vroondaaldag 1 april

Onze bekende vroondaaldag is er weer aanstaande zaterdag! Niet alleen het nieuwe aanbod is te bekijken in het informatiecentrum, zoals vrije kavels, de projecten Vroondaal aan het Park, Vroondaalstaete en de Laureaten.

Ook Vroondaal zelf is de moeite waard om rond te rijden. In de villawijk zijn diverse villa's in aanbouw en nieuwe villa's opgeleverd en in Vroondaal Zuid, het chique haagse buurtje, zijn ook alweer ca. 100 huizen opgeleverd.

En de bekende op de foto blijft ook altijd leuk ;-)

Tot zaterdag!

Scheldekwartier 2017

De Strategie is afgerond! Doel en Merkessentie zijn neergezet. Met dank aan alle betrokkenen van het projectteam van het Scheldekwartier. Het beeld geeft nog niet veel prijs, maar hou het Scheldekwartier in de gaten! Er wordt nu druk gewerkt aan de uitvoering van de strategie (ontwerp en gereed maken van de middelen). In de loop van het voorjaar zien jullie de nieuwe uitingen van dit prachtige gebied. En bovendien zijn er weer nieuwe interessante projecten in ontwikkeling. 

Vroondaal, dé Haagse nieuwe woonwijk gaat hard

Wauw wat gaat het hard. Zo leuk om te zien: In 2014 gewerkt aan het Beeldkwaliteitsplan en het Plan Openbare Ruimte voor Vroondaal Zuid, in samenwerking met BGSV, W&P, BPD en Synchroon.

En dan nu deze mooie luchtfoto (gemaakt door Peter Blom) waar een concrete woonbuurt vorm krijgt. De huizen zijn ontworpen door Zeinstra Veerbeek Architecten en van Wilsum van Loon architecten. Nieuwe plannen zijn alweer opgestart. Het duurt niet lang meer tot Vroondaal Zuid geheel is gebouwd. Trots!

Zo groen als sas

Tja dat ik van groen hou dat weten inmiddels een hoop mensen ;-) Zeker nu ik kan en mag meedenken over de inrichting van de openbare ruimtes in Vroondaal. Lantaarnpalen cai kasten, trafo's en andere noodzakelijke monsterlijke voorwerpen die in de openbare ruimte staan moeten wat mij betreft zo netjes mogelijk worden ingepast. Kijk maar eens om je heen in de stad hoeveel grijze kasten zijn geprojecteerd in groene zones. En wat een verschil in beleving het is als deze kasten en lantaarnpalen chique grijs/groen achtig zijn gekleurd in plaats van dat lichtgrijze sombere weer kleurtje.

Heerlijk om je tanden in te bijten..

In mijn vorige blog al stiekem aangekondigd bezig te zijn met het zoeken naar beelden voor de volgende opdracht.....Ik mag gaan werken aan de strategie gebiedspromotie voor het Scheldekwartier in Vlissingen. Een prachtige gebied waar stad en zee elkaar verbinden. Heerlijk om bezig te zijn met de markt, marketing en beeldkwaliteit en deze samen te laten komen in een strategie.

Zeg het met beeld.... en verscherp je visie

Probeer eens om bij de start van een project, ontwikkelvisie of verkoopstrategie een moodboard te maken. Je speelt 1) in op de maatschappelijke trend/behoefte & 2) beeldgebruik verscherpt en versterkt je visie omdat het beklijft.
 
In mijn werk bij diverse ontwikkelaars heb ik altijd al beelden gebruikt om de kern van de visie/strategie over te brengen op allerlei partijen (architecten, gemeenten, collega's en samenwerkingspartners), voor mij is dat een way of doing. Tegenwoordig heeft het denken in beeld ook een boost gekregen door alle social media.