oktober 2016

Vroondaal, dé Haagse nieuwe woonwijk gaat hard

Wauw wat gaat het hard. Zo leuk om te zien: In 2014 gewerkt aan het Beeldkwaliteitsplan en het Plan Openbare Ruimte voor Vroondaal Zuid, in samenwerking met BGSV, W&P, BPD en Synchroon.

En dan nu deze mooie luchtfoto (gemaakt door Peter Blom) waar een concrete woonbuurt vorm krijgt. De huizen zijn ontworpen door Zeinstra Veerbeek Architecten en van Wilsum van Loon architecten. Nieuwe plannen zijn alweer opgestart. Het duurt niet lang meer tot Vroondaal Zuid geheel is gebouwd. Trots!

Zo groen als sas

Tja dat ik van groen hou dat weten inmiddels een hoop mensen ;-) Zeker nu ik kan en mag meedenken over de inrichting van de openbare ruimtes in Vroondaal. Lantaarnpalen cai kasten, trafo's en andere noodzakelijke monsterlijke voorwerpen die in de openbare ruimte staan moeten wat mij betreft zo netjes mogelijk worden ingepast. Kijk maar eens om je heen in de stad hoeveel grijze kasten zijn geprojecteerd in groene zones. En wat een verschil in beleving het is als deze kasten en lantaarnpalen chique grijs/groen achtig zijn gekleurd in plaats van dat lichtgrijze sombere weer kleurtje.